Nyheter från SF

Sedan sin senaste seger på damernas proffstour 2017 har Kelly Kulick slutat tvåa i fem tävlingar. Men i helgens Albany Open på PWBA fick 44-åringen återigen lyfta en trofé. - Jag bygger självförtroende, säger hon till pwba.com.

Totalt kommer den svenska nationella serien 2021/2022 att bestå av 11 lag färre än förra säsongen. Bland annat har Elitserielaget Örgryte IS dragit sig ur. - Vi är för få damer, säger Christel Carlsson.

UPP-slaget inställt

(2021-06-02 13:34)
Ungdomstävlingen UPP-slaget som skulle ha spelats i Jönköping under augusti månad ställs nu in, för andra året i rad.

Svenska Padel- och Svenska Islandshästförbundet är nya medlemmar i RF och Björn Eriksson är omvald som ordförande. Det är några av nyheterna från helgens RIM. - Jag vill välkomna våra nya medlemmar till idrottsgemenskapen, säger ordföranden.

För bara tre veckor sedan tog Stephanie Zavala sin första seger på damernas amerikanska proffstour. I helgen, på sin 25-årsdag, tog den högerhänta bowlaren sin andra. - Det låter som en dröm som blir sann, säger hon till pwba.com.

Tävling tillåtet igen

(2021-05-28 13:11)
Från och med 1 juni släpper FHM, Regeringen och RF på restriktionerna och då kommer det vara tillåtet för tävlingar i mindre omfattning. - Tack vare er kan vi nu återigen genomföra match och tävling för alla åldrar, säger Björn Eriksson.

Svensk Idrott samlas i helgen till Riksidrottsmöte där årsmöten i både Riksidrottsförbundet och SISU idrottsutbildarna genomförs. - Det är en samlingspunkt för hela idrotten, säger Peter Hodor.

Prova på bowlinggymnasiet

(2021-05-26 12:00)
Går du i nian? Ska du börja gymnasiet nästa år? Undrar du hur det är att gå på bowlinggymnasiet i Nässjö? Pröva genom att vara där på sommarläger. - Testa på hur det är att vara på gymnasiet några dagar, säger Pontus Andersson.

När Team Sweden herr i helgen hade träningsläger var en tidigare thailändsk landslagsspelare med, Kim Bolleby som snart kan vara aktuell för det svenska landslaget igen. - Målet är att jobba sig tillbaka till en lagspelare i landslaget, säger han.

När vi frågade runt bland bowlingprofiler om deras bästa slutspelsminne var det många som hade sina starkaste minnen från det senaste Slutspelet som avgjordes i Nyköping för två år sedan. - Det kommer jag alltid bära med mig, säger Nina Flack.

Under årets tänkta slutspelshelg har Swebowl bett några svenska bowlingprofiler berätta om deras bästa slutspelsminne. - Jag hade varit framme och pratat med SM-bucklan, säger Catharina Blixt Jeppsson.

Världens bästa slutspel

(2021-05-22 08:00)
Det skulle ha varit slutspel den här helgen. Det är det inte. Därför återpublicerar, och minns, vi tidigare slutspel. Här är slutspelskrönikan från 2018.

Nu när det skulle ha varit slutspelshelg återpublicerar vi lite texter från de senaste slutspelen. Här är t.ex. slutspelskrönikan från 2016.

Även om slutspelet inte spelas i år samlar bowlingfamiljen pengar till cancerfonden genom landslagsspelaren Sandra Anderssons initiativ Bowlare bryr sig. - Jag har svårt att sätta ord på det, säger hon.

Svenska Bowlingförbundet jobbar fortfarande efter planen att starta den nationella serien helgen den 11–12 september. - Vi har en stor förhoppning om att komma igång då, säger sportchef Michael Granström.

E-post: sven.ragneheim@gmail...