Nyheter från SF

Hans Karlsson har avlidit

(2022-08-05 17:58)
Svenska Bowlingförbundet har nåtts av det ledsamma beskedet att Hans Karlsson har avlidit hastigt i onsdags. Han var engagerad i bowlingen på flera plan och var ansvarig för Svenska Bowlingförbundets informationsverksamhet under många år.

Det svenska damlandslaget laddade på lördagen upp i Hässleholm inför EM i danska Ålborg som inleds den 10 augusti. – Det är viktigt att vi får träffas, träna i grupp och prata ihop oss inför mästerskapet, förklarar förbundskapten Robert Andersson.

Imorgon har damlandslaget träningsdag i Hässleholm inför EM. – Det betyder mycket att få en dag tillsammans, säger Robert Andersson.

Är du nyfiken på hur det är att studera på bowlinggymnasiet i Nässjö? Den 10-12 augusti så arrangerar bowlinggymnasiet ett läger för alla som är intresserade av att gå på bowlinggymnasiet och som börjar nionde klass till hösten.

Två av tre föräldrar tycker att deras barn rör på sig för lite i vardagen. Det visar en Sifoundersökning som gjorts på uppdrag av Svenska Bowlingförbundet. Generalsekreterare Peter Hodor blev igår intervjuad om det i P4 Stockholms förmiddagsprogram.

Jenny Wegner tar brons i singel i World Games. Hon besegrade Janin Ribguth från Tyskland i en jämn bronsmatch med 2-1. – Jag är väldigt stolt över att jag håller ihop det och kan ta hem bronset, säger Jenny Wegner.

Moa Ekström kommer att leda juniorlandslaget över EM i Wittelsheim, Frankrike i september. Johan Ekström blir tillfälligt assisterande coach.

Trots en drömstart av Jenny Wegner i semifinalen där hon slog 300 i första serien så gick det inte hela vägen. Shannon O'Keefe, USA, vände och vann med 2-1 och Wegner får ladda om för bronsmatch under måndagen i World Games.

Jenny Wegner är vidare till kvartsfinal i singelklassen i World Games efter seger mot Sujin Yang från Sydkorea. Tyvärr blev det förlust för Cajsa Wegner mot Janin Ribguth, Tyskland.

Jenny och Cajsa Wegner är tyvärr utslagna i dubbeln. USA vann matchen i första omgången med 2-0.

Jenny Wegner och Cajsa Wegner är vidare i singeln i World Games. Jenny vann i två raka serier mot Ursula Ekermans och Cajsa Wegner vann en jämn match mot Aseret Zetter i avgörande serie.

I natt är det dags för första omgången i singel för Cajsa och Jenny Wegner i World Games. Här hittar ni mer information om hur ni följer mästerskapet.

Under U21-VM i Helsingborg överraskades Patrick Backe inför fulla läktare i Olympia Bowling. Han fick ta emot Magnus Johnsons medalj i sin egen hall. – Det var överväldigande, säger Patrick Backe.

Imorgon drar bowlingen igång i World Games. Cajsa Wegner och Jenny Wegner representerar Sverige i Birmingham, USA. – Det känns helt fantastiskt att vara på plats och få ta på sig den blågula tröjan igen, säger Cajsa Wegner.

Inbjudan till Action Jubal

(2022-07-07 10:34)
Den 5-6 november är det dags för Action Jubal Open 2022. Här finns inbjudan och mer information.

E-post: sven.ragneheim@gmail...