Nyheter från SF

För andra veckan i rad blev det en spelare från Team Pergamon som vann en Europa Tour tävling. I Madrid segrade Adam Andersson. Den här veckan stod Daniel Fransson högst upp då han vann med nio poängs marginal till Antonio Fiorentino Italien.

Storm San Marino Open är årets sjunde deltävling i Europa Touren. Många svenskar är på plats och det ser ut att bli ett flertal svenskar som spelar söndagens olika finalsteg.

De Internationella Ö-spelen (Island Games) avgjordes under veckan på Gibraltar och i bowlingen var det stora framgångar för Gotland. Sara Pettersson från Stånga IF tog bland annat tre guld och ett brons.

Oljeprofiler 2019/2020

(2019-07-09 08:43)
Information gällande nästa säsongs oljeprofiler.

Swebowls sommarläsning

(2019-07-08 13:00)
De bästa artiklarna från Swebowl.se, säsongen 18/19, samlade på 15 sidors E-tidning, precis lagom för att läsa i solen under sommaren. Läs om tvåhandsbowling, spärrklot och om det finns tur i bowling.

Det blev en helsvensk final när Europa Tour tävlingen Brunswick Madrid Challenge avgjordes. Team Pergamons vänsterspelare Adam Andersson vann finalen mot landslagskollegan och nyblivne Europa Mästaren William Svensson med 214-207.

När det återstår endast en kvalstart av Europa Tour tävlingen, Brunswick Madrid Challenge så toppas tävlingen av Jesper Svensson. Ytterligare flera svenskar är också med i toppstriden.

Finalspelet för 2018 års Europa Tour avgjordes på torsdagen i Madrid. På herrsidan blev det ett brons för Jesper Svensson medan Jenny Wegner hamnade utanför medaljerna. Rafiq Ismail vann bland herrarna och Sin Li Jane damklassen.

Innan SM-finalen som visades i direktsändning i SVT, var Kaskads Markus Lenefjäll ganska okänd för många i bowling-sverige. Men nu är 19 åringen svensk mästare efter finalseger mot Team Pergamons Benjamin Jonsson.

Joline Persson Planefors från Team X-Calibur kunde i SM-finalen mot Spader Dam:s Sandra Andersson kunde efter bra avslutning vända ett stort underläge till seger med 179-163.

Inför tisdagens finaler i Elit-SM är det Team X-Caliburs Joline Persson Planefors och nyblivna Kaskad-spelaren Markus Lenefjäll som står etta på stegen när TV-finalerna spelas.

Finalister Elit-SM 2019

(2019-06-30 13:00)
Den 1 - 2 juli spelas finalerna i Elit-SM under SM-veckan i Malmö. Här kommer information på alla spelare som är kvalificerade till kampen om SM-gulden.

Bowlingen är även i år med i SM-veckan som denna gång avgörs i Malmö. Elit-SM för både damer och herrar spelas på måndag och tisdag. På tisdag förmiddag spelas stegfinalerna och dessa kommer att visas direkt i SVT.

Det blev Team USA:s Danielle McEwan som drog längsta strået i årets andra Major. Hon besegrade Indonesiens Tannya Roumimper genom att göra det som krävdes för seger i sista rutan, dubbel och nio käglor.

6 av 8 spelare i Norges juniorlandslag kommer från Flisa och klubben Solör BK. Orten med 2000 invånare har just nu en tredjedel av alla Norges juniorbowlare. - Det är helt sjukt, säger Erik Garder.

SERIESPEL 2018-19

A-laget      B-laget