Nyheter från SF

Med sin coach Henrik Jacobsen liggandes på Sahlgrenska sjukhuset i långt framskriden cancer vann Team Pergamon sitt 13e SM-guld. - Det var vad vi ville göra för honom, säger Martin Larsen.

Det är alltid svårt att slänga sig med termer som "rätt lag vann" men denna helg var Spader Dam en ostoppbar maskin.

Pergamon vann match två

(2019-05-19 14:36)
Team Pergamon vann den andra SM-finalen, i bäst av tre, över Team Clan från Nässjö redan efter tre serier. Nu räcker det med oavgjort för Partille-laget för att de ska ta sitt 14e SM-guld. - När vi spelar så här är vi svåra att slå, säger Fran Louw.

Spader Dam dominerade

(2019-05-19 12:16)
Första matchen mellan Spader Dam och B-K Eva skulle komma att ta slut illa kvickt - Helsingborgstjejerna dominerade banorna.

Den första SM-finalen mellan Team Clan och Team Pergamon slutade oavgjort 10 – 10. Därmed är det garanterat att det blir tre matcher i kampen om SM-guldet. - Det blir grisigt, säger Daniel Fransson i Team Pergamon.

B-K Eva i SM-final

(2019-05-18 22:38)
Som om det inte varit nog spännande i tidigare matcher skulle denna match nå höjden av spänning då den avgjordes med en poäng i det absolut sista slaget.

Det blir Team Pergamon som spelar SM-final imorgon mot Team Clan. Men BK Jösse från Arvika höll jämna steg med de regerande mästarna i elva serier. - De gör det jäkligt bra, säger Martin Larsen.

Efter en helt galen avgörande SM-semifinal, på Världens bästa slutspel, tog sig seriesegrarna från Nässjö: Team Clan till SM-final imorgon. - Det är det som har varit målet hela tiden, säger Peter Nordensson i Clan.

Efter gårdagens skrällvinst för B-K Eva behövde Team X-Calibur samla sig för att slå i underläge - något Partillelaget lyckades med.

Igår slog BK Jösse de regerande mästarna Team Pergamon efter tre serier i SM-semifinalen. Idag var det Team Pergamon som stod som segrare redan efter tre serier. - Vi är svåra att slå när vi spelar såhär, säger Mattias Wetterberg.

Det som under gårdagen såg ut att bli en promenad i parken för Spader Dam skulle komma att bli en utmaning.

Precis som igår stod det 10 – 5 till seriesegrarna Team Clan efter tre serier, men idag lyckades inte IS Göta vända matchen. - När vi leder måste vi vara med på förändringen, säger Alfred Berggren.

I båda de inledande matcherna på damsidan i slutspelet var det avgjort efter enbart tre serier - den ena matchen betydligt mer överraskande än den andra.

Både IS Göta och BK Jösse skrällde i den första semifinalen av herrarnas SM-Slutspel i Nyköping. Göta vände och räddade oavgjort medan BK Jösse slog Team Pergamon klart. - Vi tror på det, säger Linus Carle i Jösse.

De åtta slutspelslagen har kommit till Nyköping och ikväll drar slutspelet officiellt igång. Men redan under dagen tränas det på de två oljeprofiler som släpptes igår. - Vi misstänker att det kan bli rätt höga siffror i helgen, säger Annie Thorell.

SERIESPEL 2018-19

A-laget      B-laget