B-laget räddade helgen

11 FEB 2018 21:48
Våra två lag var båda i farten på söndagen. För A-laget gick det inte så bra - förlust med 6-13 mot BBK/Midas. Elfsborg/Mariedal tog dock en seger i reservserien med 10-8 mot IFK Borås/Saxarna.
  • Uppdaterad: 11 FEB 2018 21:51

Derbydags och förhoppningar fanns om att upprepa höstens vinst mot BBK/Midas. Första serien blev jämn och trots tre förlorade bord stod det 2-3 eftersom vi lyckades ro hem totalen med 1 pinne. Rejält grus i maskineriet följde i nästa serie och uppförsbacken var tung när vi kunde läsa 2-7 på tavlan. Men vi hämtade oss och kunde pressa motståndarna ända till de sista rutorna. Vi vann med 4-1 i tredje och underläge 6-8 gjorde att vi var med i matchen igen. Det var jämnt en bra bit in i sista serien men BBK/Midas avslutade mycket starkt med 1593 och förlusten var ett faktum. Våra 5765 räckte inte denna dag när motståndet hamnade en bit över 5900. Janne G och Patte bäst på 770. Den ene en pinne över och den andre en pinne under sagda gräns.

I matchen som följde spelade B-laget en jämn match mot IFK Borås/Saxarna. Underläge 1-3 blev till ledning 5-4 och oavgjort 7-7 inför den sista serien. Där blev det precis som i första serien ett oavgjort bord, men två vunna bord (Roger/Sven och Anders/Peeter) samt 99 bättre i totalen ledde till seger 10-8. Två man över 700 rent varav den ene var "vår" Georg med 712.

Skribent: Fredrik Lyckelid